Monday, April 14, 2008

BMW ku...

Aku seorang lelaki yang berusia lewat 50an
dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar
di KL...

Suatu hari tu... aku memanggil sekretariku masuk ke ofis...

"Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client..."
Aku mula la cakap dia punya mukadimahnya...

biasa la Boss...malas nak tulis... cakap punya cakap..
aku pun bangun... dan berjalan-jalan pusing-pusing
meja sambil tangan masuk dalam poket seluar...
10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis...
si seketeri pun mula bersuara...

Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa saya nak
datang ke Ofis... saya nampak pintu garage
boss terbuka...

Aku : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa,
nanti saya call rumah... terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan aku
pun call rumah tanya wife...

Aku : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita...
pintu dia terbuka la...

Wife : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana
ada terbuka...

Aku: Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.

Wife : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la bang...

Aku : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam
mana orang boleh nampak?????

Wife : Okay la... okay la...

Setelah setengah jam kemudian... masa aku tengah
relek-relek... baru aku perasan yang zip seluar aku
terbuka...(dah memang perangai aku tak suka pakai
underware...) maka nampaklah... mengelabahlah aku
memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri
aku tu... dan petang yang sama juga...

Aku: Errr... tadi pagi masa you nampak garage I
terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada sebuah Perodua
Kancil dengan dua tayar depannya pancit!!!!!..

10 comments:

Mak Su said...

ish... tak dapek ler nak berlagak ek

blackpurple @ jowopinter said...

Oklah tu. Kalau kapcai lagi haru...

gayour said...

har fragin har!

- G O R O - said...

Salam..

Pancit?
Dah ar xder spare

zino said...

iskk.. apa punya boss da.. hehe

butaseni said...

ahahahahahaha lain kali cakaplah kancil tu transformer.dia boleh tukar jadi buldoser bila bila masa je.hehe

KAMATO said...

kancil tu bukan sebarang kancil....he he

artisticklytouch said...

eeeewwwwww!!!!!

Anonymous said...

aku harap2 tu bukannya lu ..hehehe

sf

cikdinz said...

haahahahahaaaa.....