Monday, August 10, 2009

Melandokk

Hari ni aku teringin nak makan landak kat sg besar area felda sueharto.Ni lah first time aku pergi. Punya lah jauh gerak dari rumah lebih kurang pukul 1 sampai lebih kurang pukul 3. Dalam perjalanan wife aku kata betul ke jalan ni aku cakap ye la tu sambil tunjuk arah gps aku.




Akhirnya sampai gak aku kat kedai nak dituju. Menu aku ngan wife aku pilih daging rusa masak kicap..........



Ulam dengan sambal tempoyak



Landak masak rendang...perghhhh





Udang galah masak sambal.......




Masa makan tak hingat sebab lapo almaklumle jalan naik keta lebih kurang 2 jam




Dah selesai makan ...tercapai jugak hajat aku nak belanja family aku makan kat tempat ni (nak cover padahal aku yg lebih lebih ngajak nye)




Masa balik aku tanya wife aku ok tak...pastu dia senyum je .....alhamdullilah Allah permudahkan perjalanan aku hari ini...Aminnn

16 comments:

sf said...

Menarik kedai ni bro, tapi kat Sg Besar eh? Agak jauh gak dri Kl kalau nak pi sana. Emmm ... Apa nama gerai tu bro? Boleh aku merayap ke sana dengan rombongan cik kiah ... hehhe

Nunn said...

sf....perghhh..kalu nak pergi dari kl bercinta jugak le..nama dia restoran rimba.

seri said...

Bro.. alamat fenuhler... teman nak merasa gak...

en_me said...

sodapker landok teww..

Nunn said...

seri...restoran rimba kg belia 2,jln sg panjang, sg besar..sel

en me...ikut citarasa masing masing la

Serunai Faqir aka SF said...

restoran rimba? mak ai, brutal tu! Insya-allah gua akan sampai nanti dengan rombongan cik kiah, hehehe, terima kasih bro

mamamy said...

apsal ko tak amik duri landak tu leh gak aku wat penunjuk baca MUKADDAM..hihihih!!!!!.....(back to basic).....yg benar zally bally(ko hingat tak nama pena haku nih yg aku selalu conteng atas meja sekolah dolu2)

KAMATO said...

Dah dengar banyak kali, tapi tak sampai lagi tempat tu...

Nunn said...

sf..memang brutal bro
mamamy...he he kau ropenye..
kamato..insyaallah sampai nanti tu

gayour said...

landak masak rendang, rendang landak atau landak rendang?

gua teringin nak makan daging landak ni. lama tak makan. dulu pada zaman purba dulu penah la makan.

tapi tak dapat makan lagipun tak apa la kerana kononnye menyintai menatang yang dilindungi. tapi kalo dah rezeki, jangan ditolak!

Nunn said...

rendang landak .landak masak rendang sama je bro....btul tu bro kalau rezeki datang jangan ditolak he he

blackpurple @ jowopinter said...

bazar Ramadhan mana ada jual rendang landak ek..

Nunn said...

jp..pasar ramadan tak de idea la bro... rasa rasa tak de kot

zino said...

sg besar kat sebelah mana kedai tu kami selalu ke sana tak tau pulak hehe

Mak Su said...

2 jam? mesti lapau gilerr

Nunn said...

zino...alamat kat atas tu

mak su.. memang lapau gilee