Friday, August 24, 2007

Ayam panggang gerimis


Semalam, gerimis jer sepanjang hari. Paginya, aku dah breakfast nasi lemak, tengah hari pulak, orang rumah dah masak nasi dengan gulai tempoyak ikan patin. Tapi disebabkan gerimis yang tak berhenti-henti tu, kol 3.30 pm perut aku dah lapar semula.

Aku pun bukak fridge, nampak ayam yang orang rumah aku dah perap dengan pelbagai rempah-ratus. Pekejadahnye dok terperap jer kat dalam tuh? Akhirnya, dari fridge, aku transferkan ayam2 tu ke dalam oven, dan selamatlah ayam yang empat ketul tu, jadi 'snek' minum petang aku ngan anak-anak he he he!

6 petang, bila orang rumah aku balik dari membeli-belah, aku nampak dia relek jer.. cam tak minat nak masak untuk makan malam. Bila dah kol 7 malam, barula dia dengan lemah-gemalainya bukak fridge... apa lagi, terperanjatlah dia bila tengok ayam2nya dah hilang!

Rupanya, ayam tu dia dah standby untuk makan malam. Isy.. isy.. isy... awat tak habaq??

10 comments:

Serunai Faqir aka SF said...

cilakak lu, tetiba je gua jadi lapar tgk gambar ayam nih! wakakaka siol la luuuuu

Rush Murad said...

nasib baik dapat orang rumah yang cool, tak ngamok2 segala... leleh ayaq liuq tengok ayam tu.... but lebih afdhal kalau kulit ayam tu dibuang/tidak dimakan...lol..

butaseni said...

hehehe kau sungguh kijam hahaha

- G O R O - said...

Sedap hang masak...

lapar nie...

Tapi hang kejam ...

Nunn said...

SF
dah suratan ayam tu nak kena ngap, wa pon ngepler hahaha!

rush
org rumah kewl jer.. a'ah kulit ayam tu aku kasik kat si tompok!

butaseni
isy, klu ko tgk ayam tu masa terperap kat dlm fridge tu, lagi ko rase kejam (klu tak dingap!)

goro
lapar ke hahaha.. nede kejam, aku cuma transferkan ayam tu ke dlm oven, itu jer... sumpah!

Mak Su said...

pencuri ayam perappppp,prappp!!

13may said...

perghhh!!!! menyelerakan!
:)

artisticklytouch said...

kulit ayam bagi kat aku...eh, kau habiskan sedulang itu? waaaahh...

Serunai Faqir aka SF said...

Jahananm tol, tah sapa gaknya letaknya komen mcm2 kat entri aku yg kata ada org kutuk melayu ni .. terpaksa aku hide dia. Yg tulis sema anonymous hehehe, terpaksa aku hanya benarkan bloggers aje yg tulis komen ...

blackpurple @ jowopinter said...

Kau ni buat aku kecur. Petang ini singgah pasar malam cari ayam panggang lah...!