Wednesday, December 5, 2007

Kalau aku Otroman...

Dulu...
Aku - Aku rasa, jual burger malam2 pun boleh menambahkan pendapatan, camne ko rase?

Dia - Memanglah, harapkan gaji tiap2 bulan pun manalah cukup...

Aku - Apa kata kite mulakan kecil-kecilan dulu, aku boleh cari tapak!

Dia - Eh, boleh! boleh sangat tu...err tapi ko pandai masak burger?? ko kena gi kursus dulu...

Aku - Ermphh..


Dulu lagi...
Aku - Din, aritu aku nampak ada gerai nak disewakan...

Dia - Kat mana?

Aku - Dekat2 umah kite je...kata owner dia, dia tengah cari penyewa gerai yg boleh masak char kuey teow... kalau berminat, dia boleh ajarkan serba sikit cara2 nak memasaknya, isy aku rasa cam boleh buat jer...

Dia - Boleh tu mmg boleh bro, tapi ko kena pikir...nak buat char kuey teow tu kena ada asas! kurang-kurang ko kena kursus 3 bulan kat penang oi..

Aku - #$%&$#@?!$$#


Baru-baru ni..
Aku ajak Din gi dengar penerangan tentang bidang penternakan kambing boer kat Ijok. Aku bersemangat, nak2 bila mengenangkan tanah kat kampung yang dah lama terbiar tu.

Aku - Aku rasa, aku nak buatlah...ko camne? nak join tak?

Dia - Boleh, tapi modallah!

Aku - Kalau ko nak jadi team, kite kumpul la sikit-sikit...

Dia - Ko pandai ke buat kandang dia?

Aku - Alah...susah2 kita upahlah..

Dia - Ko kena measure lantai dia betul2 bro...

Aku - hah??!

Dia - Tak boleh pakai buat jer...

Aku - Alah, apa ada hal? agak2 lepas jer taik2 kambing tu ke bawah udahler...

Dia - Eh, tak boleh...kalau besar sangat, nanti kaki kambing tu terjerlus ke bawah, bahaye...

Aku - Adehhh...


Tula kata orang, kalau nak seribu daya... Tapi apakan daya, Si Din ni memang kawan aku sejak sekolah lagi huhu...walaupun banyak songeh, tapi dia still okeyla...kot!

Masa tu aku pandang si Din ni tak ubah cam raksasa yang bukan saja kurang hensem, tetapi juga kurang upaya...harapkan tanduk aje bercabang-cabang, ekor besar mcm kapal melibas-libas... tapi ampeh! Hmm...kalaulah aku otroman masa tu...dah lama Din kena fire ngan aku, hiyaahh!!!..

14 comments:

butaseni said...

alo bro,nak kursus buat koey teow ka?meh aku ajaq hahahaha

zino said...

kenapa mesti nak tanya "dia" ..

Mak Su said...

jangan tanya2 Din tu, tarik je dia.

blackpurple @ jowopinter said...

Kalau banyak 'berkalau' memang tak jadi punya. He he he.

cikdinz said...

sendiri yg nak buat pehtu sendiri yg cakap tak bleh...
ini orang mmg tak bleh maju. ko dengar lah cakap aku....

Serunai Faqir aka SF said...

Hehehe yang penting dia ok ...jgn dah kaya sok tembah songehh ...hehehe, kat tmpt aku kambing boer ni pun tgh havoc ni ... sana sini citer pasai kambing ni ... peh no 1 in ranking aaa

13may said...

hehhe....din tu buleh keja kat customer servis nanti :D

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

banyak alasan. tapi ok. hmm... kira ok lah tu

gayour said...

usah difikir lagi... jadi jer ultraman! gua cuma nak ucap selamat menyambut hari raya idul adha.

artisticklytouch said...

ko yang tak nak ke dia yang tak nak sebenarnya nih?

Anonymous said...

kalu aku otromen, aku dha fire kau ...weyyy mana cerita terbaru ni hehehhe

sf

KAMATO said...

kalau kita boleh jadi ultra man.. aku nak jugak....

Nunn said...

butaseni
huarharharhar!

zino
dialah sobat sejati ku...

maksu
bernas gak idea tu!

blackpurple
mmg tak pernah menjadi :D

cikdinz
tula pasal...

sf
buat masa skrg, kambing boer ni mmg dlm perhatian aku...

Nunn said...

13may
hehehe! tapi dia nak jadi bos...

zalisa maz
okla...aku harap!

gayour
slmt hari raya idul adha bro!

art
power otroman aku selalu lemah ar pasal dia huhu!

sf
hahaha! penyakit M dah mai...

kamato
hahaha! jom pakat2 fire!