Thursday, November 13, 2008

Handphone Taiwan Cokia

Cerita ni masa kumpul ramai ramai kat rumah mak aku.Bila dah berkumpul ramai ramai tu macam macam cerita la keluar.Aku pun macam biasa je le lepak sambil cerita kosong tup tup anak aku bagi aku phone handsfree (mmg aku tertinggal masa balik beraya kat umah org tua aku aritu...) handsfree tu rosak sikit, speakernya pecah sebab ada orang tak perasan dan terpijak menda alah tu. Aku pun cuba utk mengaktifkannya balik sambil keluarkan phone aku dan onkan bluetooth kat handfree tu. Masa tu la ada yg nampak phone aku ni,lebih kurang cam ni la diorang cakap...

Orang1 : ko pakai phone apa skang?

Aku : Ala phone biasa jek

Orang1 : bak sini tengok..

Aku : ala biasa je(sebenarnya aku malas dah nak kecoh pasal phone ni, tiap2 ari ade je model2 baru kat pasaran, lagipun dah dekat setahun dah aku tukar phone ni)

Orang2 : meh la sini tengok

Aku pun kasiler...

Orang1: erk...brand apa ni ekk?? (sambil merujuk tulisan HTC kat situ dgn muka pelik dan maha ajaib...)

Orang2: HTC??? brand ape tu ek? (dengan muka lebih pelik!)

Aku : HTC... Handphone Taiwan Cokia la kot...

orang 1 ngan 2...gelak kat aku hehe haha huhu

aku...aku pun gelak jugak le nak buat cam mane dah rezeki aku, ni la rupe nye Handphone Taiwan Cokia aku


9 comments:

Mak Su said...

hihihi, bughoknyer nama henpon

zino said...

asal boleh call sms ambik gambar sesekali mms kira dah ok lah tu hehe

KAMATO said...

tu dah kira bagus apa....

Nunn said...

mak su : memang bughok name dia
zino : janji ade
kamato : ini yang termampu

13may said...

cokia cokia pun...function dia byk..hehhe hehhe

tapi kalau rosak...buang tong sampah saja :D

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

ish, HP saya lagi purba

Nunn said...

13 may : jangan buang tong sampah buang kat tempat kitar semula..he he he
zn : janji boleh tipon

cikdinz said...

janji nampak mcm canggih...

Nunn said...

cikdinz..janji boleh call in call out ok la tut