Friday, December 5, 2008

Aku anak Pak N, ko anak sape???



Ha, ngkorang jgn terkejut, ni gambo jaman style rock kapak @ rock kangkang bro! uii...antik gambo ni, aku simpan sampai skrg. Dedolu, aku ngn member2 kannyer panggil nama kitowang, tapi panggil nama BAPAKK kitowang. Macam macam nama la keluar. Sekarang aku banyak lost ccontact ngan mangkok mangkok ni semua.

Kekadang aku pergi PD - Seremban lepak ar tempat2 yg mana aku pernah gi dulu. Mana lah tau kot kot jumpa ngan mangkok mangkok ni semua . Tapi nampaknye tak de rezeki kot.

Sekarang semua dah berubah, masing masing ada tanggung jawab. Macam aku jugak la dah ada anak bini (siapa tak sayang family beb). Tu la kekadang teringat zaman sekolah tu gelak sorang sorang jugak. Nak dijadikan cerita lebih kurang 3-4 tahun lepas ada la jumpa ngan mangkok sorang ni, masa tengah makan kat satu tempat tu mangkok ni duduk depan aku. Masa nak order makan tu aku perasan mamat ni dok teleng-teleng kat aku, tapi aku wat derk je. Pastu dia senyum, aku pon senyum le balik kat dia, nanti orang kata sombong lak! Tetiba dia cam tak puas ati jek bila aku tak tegur dia, terus dia approach aku...

dia : oi mat kau ni anak Pak N...(dia panggil nama bapak aku)

aku : aku cakap balik a'ah kenapa?

dia : oi kau ingat tak kat PD

aku : Kau ni pon anak Pak N kan?!....(kebetulan nama bapak dia sama macam aku)

dia : woi sudah la oii! aku tetonggok depan mata pun tak kenal

aku : laa..ko rupenye! dulu rambut hitam, skrg dah putih siot!

Semenjak dari tu, hubungan aku yang terputus ngan anak pak n ni kirenye bertaut kembali la, sampai sekarang . Pastu, rezeki aku lagi nak jumpa dengan mamat sorang ni plak. Weh, tak sangka dia ni skrg artis ahak! ahak! Bob Ku 2, dia pun penah jadi kawan skolah aku dulu. Aku jumpa dia masa dia tengah minum cendol, nasib baik mamat ni tak sombong . Aku kalau sombong susah sikit le nak tegur . Nama sebenar dia kannyer Bob, tapi H. So aku selambe jek panggil dia H, tak biase la panggil nama2 glamer ni kih kih kih! Dua tiga minggu lepas, Bob ni kasi aku no phone member yg sorang lagi lak. Aku pun apa lagi call la no phone tu .

aku : assalamualaikum?

dia : waalaikum salam oii anak N....(nama bapak aku lagi)

aku : oi anak Pak Akob!

Pastu borak la cerita lepas bla bla bla...sampai hari ni aku simpan no phone mangkok mangkok ni . Tapi sekarang member semua dah ada family macam aku jugak .......he he he.....aku harap dapat la jumpa member yang lain pulak. Kalau ada sesape tau pasal gambar kat atas tu, diharap boleh contact aku k!

8 comments:

KAMATO said...

ni kira macam jejak kasih pulak

Mak Su said...

eh! eh? gitu ya? cara panggilnya, kelakar

artisticklytouch said...

dah kuning sangat gambar tuh bro hehe

zino said...

buat le reunion member2 lama tu.. kumpul sebanyak boleh.. baru2 ni zino buat reunion kawan yg sama belajar 30 tahun dulu.. kelas tu ada 170 orang dapat kumpul 100 nama .. bila union dapat datang 45 orang..

kecoh habis ramai yg dah tak kenal rupa.. hehe

Nunn said...

kamato : lebih kurang cam tu la

mak su : memang kitawong panggil camtu sebab kadang kadang nama bapak tu pelik skit

art : tu belum hijau tu bro

zino : tu la dlm perancangan ni sebab nak tengok roman masing2 kalu dah tua ni

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

kenangan yg terindah ketika nakal2 di sekolah. rindunya pada kawan lama

13may said...

hehhe hehhe hehe....

aku depa panggil anak tok K...hehhe hehhe

sf said...

eh ... lu ni macam budak sekolah agama je ni bro ..hehehe, siapa boleh lupa kenangan sekolah ni bro ... best!